Pesteri turistice

Descoperă lumea misterioasă din adâncurile pământului!

Pădurea Craiului se mândreşte cu prima reţea de peşteri turistice amenajate din România. Datorită dimenisiunii sălilor ei, Peştera Meziad este, deseori, comparată cu o catedrală subpământeană. Peştera cu cristale din mina Farcu este singura peşteră din ţară unde oricine poate, graţie unui traseu amenajat şi uşor accesibil, să admire frumuseţea strălucitoare a cristalelor de calcit.

Peşterile Unguru Mare, Vadu Crişului sau Gălăşeni te vor fascina prin frumuseţea lor, formaţiunile subterane care amintesc de personaje din poveşti şi interesantele descoperiri arheologice făcute aici. Alte peşteri, din cele câteva sute ale Pădurii Craiului, sunt accesibile doar speologilor încercaţi. Pentru a le vizita, ghizi şi monitori pricepuţi îţi stau la dispoziţie.

Pădurea Craiului este o destinaţie de vis pentru toţi iubitorii lumii de sub pământ, indiferent dacă sunt amatori sau speologi încercaţi. Ghizii de la peşterile turistice sau monitori, buni cunoscători ai peşterilor neamenajate, aşteaptă să te conducă în locuri de o unică frumuseţe.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.